Galleri

åbent: torsdag 17-18 I fredag 15-18 I lørdag 11-14

TILMELD DIG NYHEDSBREV
– og få nyheder om udstillinger og andre events i galleriet

5. november – 1. december i Galleri HARALDUR.EU:

Jette Reinert

På lørdag den 5. november slår Galleri HARALDUR.EU dørene op for en ny udstilling. Der er denne gang tale om Jette Reinert fra Vejle, der med sine billeder gæster galleriet i Ordrup.

Når kunsten både er underholdende og let, skarpsindig og dyb
Reinerts værker er utrolig originale, et frisk pust for enhver kunstelsker, der længes efter en fantastisk flugt ind i et metallisk og skakternet rige. Et rige hvor kvælende regler, forventninger og konventioner simpelthen ikke gælder. Kunstnerens livlige og fuldstændig uforudsigelige forestillinger katapulterer sig ofte ud over lærredernes grænser. Det er – i sig selv – en virkelig perfekt visuel påmindelse om, hvad der sker, når kreative mennesker giver alt for at udtrykke det indefra trængende. Reinerts kunst er ren, fri og vigtigst af alt absurd underholdende! Den er æstetisk tiltalende, kreativ befriende og forfriskende autentisk.

Et internationalt billedsprog
Jette Reinert’s billedsprog vækker international genklang, og hendes finurlige malerier er blevet vist på bl.a. på den ikoniske 3.685 m2 store elektroniske billboard på New York Citys Times Square. Desuden har hendes kunst været omtalt i højt respekterede internationale samtidskunstpublikationer som ArtMaze Magazine og Beautiful Bizarre Magazine.
Reinerts ”Happy-go-lucky” væsner tumler gennem tid og rum. Baggrundene stråler i kinetisk energi krydret med torpederende fisk, isvafler, katte på skateboards, cupcakes og vildfarne tandbørster. Fortællingerne vækker genklang og længsler på tværs af kontinenter. Gennem hendes levende begejstrede malerier befries beskueren. Vi får, på alle måder, tilladelse til at værdsætte vores egen daglige uorden. 

Kunsten fødes i en tilfældig stænk kaffe
For helt at forstå de boltrede visuelle fortællinger, der vælter ud af Reinerts rummelige værker, må man kende til hvordan kompositionerne fødes ud af en tilfældig stænk kaffe, på et blankt stykke papir. En meget særlig værkbegyndelse; hvordan kan hun overlade et så kritisk aspekt af sin kunstfremstillingsproces til tilfældighederne? Kaffestænket udgør i sig selv en perfekt metafor for den danske kunstners syn på den kreative proces og på betydningen af menneskelig erfaring. De, der evigt jagter perfektion, har en tendens til at gå glip af den simple glæde som åbensindede opdagelser giver. Opdagelser hvor så mange af livets inspirerede skatte stille ligger og venter. 

TILMELD DIG NYHEDSBREV
– og få nyheder om udstillinger og andre events i galleriet

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Galleri HARALDUR.EU

* indicates required
/ ( mm / dd )

Nye indlæg